Sunday, November 26, 2006

Vem skövlar Långsjön?



Det blev ingen ordentlig start på skrinnandet ännu trots att det såg bra ut för en tid sedan. Nu har det varit plusgrader i ett par veckor och den lilla snön och det mesta av isen är borta. I dag är det frisk sydvästlig vind och 7 grader varmt. För att få litet variation i hundvallandet åkte vi ut till Långsjön i dag på morgonen. Vi lämnade bilen vid norra ändan av sjön och började vandra längs stigen, västra stigen runt Långsjön. Efter ett kort stycket mötte en överraskning.... någon har gjort en ny väg, 4 m bred som följer stranden ända ut till södra udden. Ställvis går vägen nedanför skogskanten och på andra ställen kanske 50 m från stranden (se bilderna).
Tidigare har man ju dragit en stor krossgrusväg längs den östra kanten av Långsjön så nu har vi då väg runt hela sjön.
Man frågar sig för vilket ändamål (skogsavverkning? stugbyggen?? motionärer ???) och med vems tillstånd. Jag hade hoppats att Långsjön skulle ha funnits kvar som ett område för rekreation, men så gick det inte. Om någon av bloggens läsare vet närmare om dethär projektet, så skriv en kommentar!!

2 Comments:

At 2:01 PM, Anonymous Anonymous said...

Hej. Frågade Paula vars man jagar i området med Vestersundsby. Han påstår att det är i rekreationssyfte man gjort vägen! Vem som tagit initiativ eller utfört arbetet visste han inte, men månne man inte vet det på staden. Mitt i allt kanske du och Anne har sponsorerat det hela via skatterna - är inte stadsförvaltning underbar?

 
At 10:34 PM, Anonymous Anonymous said...

Hej! Nyskifte har lett till att staden tvingats flytta på skidspåren. Markägarna ville inte längre låta spåren gå som förut. Staden har köpt in servitut för den nya leden. Sen lär nog också andra varit framme och gjort skiftesdiken. H. Håkan F.

 

Post a Comment

<< Home