Saturday, January 06, 2007

Isen bär igen men fisken mår dåligt




Äntligen har vi en vinterdag: edet är några minusgrader, solen stiger en bit upp över horisonten och det är närmast vindstilla. Vi åker med Micke ut och rekognocerar isläget på Larsmosjön. På vägen ut ser vi att Alholmsfjärden håller på att frysa till men en liten koll visar att det inte håller ännu.
Vi åker ut från Strandcamping. Isen är något skrovlig, tydligen har en liten mängd snö stöpt fast, ställvis något snö. En bit ute på Gloskärsfjärden blir isen tunnare, några vindbrunnar ser vi på håll och det är klart att man skall hålla sig mera längs stränderna. Isen är ca 4-6 cm som ni ser av Mickes mätningsprocedur enligt känt mönster.
En tragikomisk iakttagelse har vi då Micke prövar visen med piken och något blodblandat vatten stiger opp i hålet. Han har råkat pika i en halvdöd fisk. Seanre ser en stor hö där någon fiskare plockat ur redskapen på isen. Det ser för bedrövligt ut!
Vår tur går mot Fagernäs och vidare längs stranden norrut en bit till Blomqvists villa där vi lånar verandan för en pausvila. hemaåt åker vi via Risöflagen som hade bra is förutom en ordentlig råk på Fagernäs-sidan. Det var en riktigt skön tur efter pausen i skrinnadet på några veckor. Vi får hoppas att vädret håller i sig trots att meteorologerna igen lovar varmare.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home