Tuesday, November 03, 2009

Över bukten mot Bjuröklubb


10 juni
Just nu håller vi på att korsa Skellefteåbukten som är överraskande bred (ca 30 sjömil). Vädret har mulnat till, det småregnar emellanåt och vinden har snurrat på. Bara en kortare sträcka lyckades vi segla i Piteå skärgård. Dagen började bra med sol och frukost i sittbrunnen och för första gången på vår resa iklädd shorts. Man lovade svag och växlande vind men om ett par dagar hårda vindar och regn. Vi beslöt att ta ett ordentligt skutt hemåt för säkerhets skull för att möjligen i morgon ta oss över viken till Tankar eller Jakobstad.
Dagen har varit pysslandets dag. Det har varit snickrande av träribbor för ankaret till peket, gitarrspelande i tur och ordning, vi ha ätit ”bottenviksgryta” (köttbullsbitar och pasta med oliver) och punschråttor vid bordet i sittbrunnen och jag har hunnit läsa litet ur boken om Gunnar Brusewitz. Såg där ett citat angående GB: s arbetsiver som passar bra även för Amandas besättning och troligen för många andra med:
”Jag arbetar så fort jag får en ledig stund.” Lär vara yttrat av Albert Engström och det det passar nog bra som dagens motto.
Hasse står till rors just nu och lyssnar på min MP3-spelare, det är en lämplig sysselsättning och kompletterar bra det ganska monotona styrandet och förhindrar inte att njuta av hafvet och vyerna. Såg på vår GPS att vi avverkat totalt 280 sjömil på vår tur. Snart får vi gå in i den lilla bassängen vid Bjuröklubb, en av våra favorithamnar i Bottenviken.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home